Skūšanās ziepes sausai un jutīgai ādai

Pieaugot interesei par veselīgu dzīvesveidu, dabīgas skūšanās ziepes mūsdienās kļūst arvien populārākas.

Ja agrāk tās reklamēja vīriešiem, tad šobrīd tās kļūst populāras arī sieviešu vidū. Viens no pieprasījuma cēloņiem ir sūdzību pieaugums par ādas jutīgumu, sausumu un citiem simptomiem - nieze, apsārtums, dedzinoša un durstoša sajūta.

Ādas jutīgums un tās simptomi ir galvenās ādas kopšanas problēmas patērētāju vidū visā pasaulē. Laika periodā no 2001 .- 2017.gadam sieviešu sūdzību jeb gadījumu skaits Rietumu pasaulē ir pieaudzis par 50% un šī tendece turpina pieaugt.

Kāda ir atšķirība starp dabīgām un konvencionālajām skūšanās ziepēm? Dabīgas skūšanās ziepes no konvencionālajām (veikalos tradicionāli nopērkamajām) atšķiras ar to, ka tās ir ekonomiskas (lētākas), videi draudzīgas un, galvenais, ādu saudzējošas. Īsumā par katru no tām.

Sastāvā dabīgas izejvielas

Tradicionālie skūšanās produkti (želejas, putas u.tml.) satur daudz ķīmisku un toksisku sastāvdaļu, tai skaitā, sintētiskas smaržvielas, sulfātus, trietanolamīnu (hormonālo darbību traucējošu putojošu vielu). Tas ir nopietns iemesls, lai meklētu dabīgākas izejvielas saturošus produktus, piemēram, no dabīgām eļļām (piem., Kokosriekstu eļļa, Olīveļļa, Saldo mandeļu eļļa u.c.) un sviestiem (piem, Kakao sviests, Šī sviests), ādu un matus mitrinošām, mīkstinošām, barojošām (piem, Pantenols, proteīni, E vitamīns) un ādu nomierinošām (piem, augu ekstrakti) sastāvdaļām.

Nenodara kaitējumu apkārtējai videi

Tradicionālie skūšanās produkti satur ķīmiskas vielas, kas pēc skūšanās tiek noskalotas ar ūdeni un nokļūst kanalizācijā, tādējādi radot vides piesārņojuma riskus, nonākot ūdenstilpnēs, gruntsūdeņos u.c. Tām vajadzīgs arī lielāks iepakojums, kas arī lielākoties nav videi draudzīgs. Turpretī dabīgās skūšanās ziepes ir mazs ziepju gabaliņš, kas kalpo ilgi un neprasa lielu iepakojumu, tādēļ tas attiecīgi rada mazāk atkritumu.

Dabīgas skūšanās ziepes - laba izvēle sausai ādai

Dabīgas skūšanās ziepes nesatur ādu kairinošas sastāvdaļas (atšķirībā no tradicionālajām želejām), tādēļ skūšanās process ir ādu saudzējošs un nekaitīgs. Dabīgas sastāvdaļas mīkstina gan ādu, gan matiņus, padarot skūšanās procesu netraumējošu un vieglu. Turklāt tirgū ir pieejamas arī tādas dabīgās skūšanās ziepes, kuru sastāvā ir ādu mitrinošās, mīkstinošās un barojošās vielas (piemēram, pantenols), tādēļ pēc skūšanās āda ir mīksta un neprasa speciālu krēmu.

Tirgū pieejamas dažādas skūšanās ziepes – putojošās un neputojošās, ar un bez sārma, ar dažādām ēteriskām eļļām (dažādām gaumēm). Atliek vien rūpīgi iepazīties ar to sastāvu un izvēlēties sev ērtākās un atbilstošākās tavam ādas tipam.

Zīmola MARUSHA Skūšanās ziepes jūtīgai ādai ir neputojošās ziepes, tādēļ tās ir ļoti saudzējošas ādai un to lietošanai vajadzīgs tikai viens instruments – skuveklis ar žileti. Tās satur ādu mīkstinošas, mitrinošas un barojošas vielas (Vīnogu kauliņu eļļa, Kokosriekstu eļļa, Kakao sviests, Pantenols, E vitamīns), tādēļ pēc lietošanas āda neprasa krēmu, ir mīksta un pabarota. Ziepēm ir pievienotas dabīgas Tējas koka un Piparmētas ēteriskās eļļas, kas atsvaidzina un uzmundrina.

MARUSHA Skūšanās ziepes Atsauksmes

Kā lieto Marusha Skūšanās ziepes sausai ādai? 

Sasildi ziepes zem tekoša silta ūdens, līdz tās kļūst slidenas. Pēc tam tās uzklāj uz mitriem matiņiem līdz jūti, ka matiņi ir pārklāti ar vieglu ziepju kārtiņu. Paturi nedaudz ziepi uz matiņiem, līdz matiņi kļūst mīksti. Pēc tam noskuj matiņus ar skuvekli, noskalo ādu ar tīru ūdeni un nosusini ar dvieli. Pēc tam izbaudi mīksto, jauneklīgo ādu.

Atpakaļ uz bloga rakstiem

Atstājiet savu komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka komentāri ir jāapstiprina pirms to publicēšanas.