Cietie kondicionieri – kāpēc tie ir labi matiem un kā lietot

Cietie kondicionieri ir izgatavoti no dabīgām izejvielām, kas pabaro un stiprina matus un matu saknes, kā arī nodrošina veselīgu galvas ādu. 

Cietais kondicionieris ir gan maciņam, gan videi draudzīgs produkts. Tas nesatur ķīmiskas vielas, ļoti ērts ikdienā un kalpo ilgu laiku.

 

Kas ir cietais kondicionieris

Tam ir cieta kondicioniera forma. Atšķirībā no šķidrajiem kondicionieriem, kuru galvenā sastāvdaļa parasti ir ūdens (ap 80%), cietie kondicionieri tiek izgatavoti no kondicionējošiem līdzekļiem, piemēram, sviestiem un eļļām, kas ir cietas istabas temperatūrā. Tas nozīmē, ka tie ir ļoti koncentrēti, tāpēc ir ekonomiski izdevīgi un ilgi kalpo.

 

Cietie kondicionieri – kāpēc tos lietot?

Cietie kondicionieri pēdējos gados ir ieguvuši popularitāti vienlaicīgi ar cietajiem šampūniem, un tam ir pamatoti iemesli. Zemāk uzskaitītas dažas cietā kondicioniera priekšrocības.

cietais kondicionieris sausiem matu galiem

Foto: MARUSHA Cietais kondicionieris ar dabīgu zīdu

Cietais šampūns ir bez ūdens un koncentrēts

Tā kā tie ir koncentrēti, kondicionieru sastāvā ir vairāk kondicionēšanas līdzekļu nekā šķidrajiem kondicionieriem. Tas nozīmē, ka tie spēj labāk mitrināt un pabarot matus, kā rezultātā mati kļūst mīkstāki, spīdīgāki un veselīgāki. Tie ir saudzīgi pret matiem un pasargā tos no tālākiem bojājumiem.

 

Matus stiprinošas un saudzējošas dabīgas sastāvdaļas

Cietie kondicionieri parasti tiek izgatavoti no augstākas kvalitātes un dabīgākām sastāvdaļām nekā šķidrie kondicionieri. Daudzi cietie kondicionieri ir izgatavoti no dabīgām augu izcelsmes izejvielām, kas ir nepieciešami stipru, veselu matu augšanai un galvas mitrināšanai - eļļas, sviesti, ekstrakti, augšanu veicinoši augu proteīni utt.

Turpretim šķidrie kondicionieri bieži satur ķīmiskas vielas, kas nomazgā no matiem dabīgās eļļas un pakļauj matus lūšanai, sausumam u.c.

 

Mazāk atkritumu

Cietie kondicionieri ir mazāki tilpumā nekā šķidrie kondicionieri, tāpēc tie rada mazāk izlietotā iepakojuma. Turklāt tie ir iepakoti kartona kastēs, kuras var pārstrādāt vai kompostēt. Rezultātā cietie kondicionieri ir dabai un videi draudzīgāks produkts.

Cietie kondicionieri bez plastmasas ir lieliska iespēja tiem patērētājiem, kuri vēlas samazināt savu ietekmi uz plastmasas atkritumu problēmu.

 

Ekonomiski izdevīgs

Cietie kondicionieri kalpo daudz ilgāk nekā šķidrie kondicionieri, jo tos nepieciešams ieklāt matos mazākā daudzumā. Piemēram, zīmola MARUSHA Cietie kondicionieri ilgst 50–75 mazgāšanas reizes vai divus līdz sešus mēnešus.

Ņemot vērā, ka daži cilvēki mēnesī mēdz nomainīt pat vairākas kondicioniera pudelītes, šis ir milzīgs solis pretī bezatkritumu dzīvesveidam.

 

Ceļojumiem draudzīgs

Cietais kondicionieris un šampūns ir ciets un tas nesatur ūdeni un plastmasa iepakojumu, tāpēc, ceļojot, ir novērsta iespēja, ka tie izlīs vai iztecēs jūsu bagāžā.

Tie ir arī mazi un viegli, tāpēc tos ir viegli iesaiņot un tie neaizņems daudz vietas jūsu čemodānā. Un kā bonuss jums nebūs jāuztraucas par to, ka tos konfiscēs lidostā.

 

Ieteicamās sastāvdaļas veseliem matiem

Iegādājoties cieto kondicionieri, meklējiet uz iepakojuma norādes par to, kādas eļļas un citas dabīgās, matus barojošās un stiprinošās sastāvdaļas tas satur. Vai tajā ir matiem vērtīgā olīveļļa, jojoba eļļa vai kokosriekstu eļļa, matiem vērtīgie sviesti - šī sviests, kakao sviests.

Dabīgās eļļas - olīveļļa, kokosriekstu eļļa -  spēj viegli un dziļi iesūkties matu šķipsnā, nodrošinot matiem efektīvu mitrināšanu, kondicionēšanu un dabīgu spīdumu. Šīs eļļas novērš matus no bojājumiem un aizsargā tos.

Kā vēl viena ieteicama sastāvdaļa ir pantenols. Pantenols, kas pazīstams arī kā B5 vitamīns, palīdz atjaunot spīdumu, kas jo īpaši būtiski blāviem matiem. Pantenols palīdz uzturēt un saglabāt mitrumu matos un uzlabo matu izturību, samazinot to lūšanas iespējamību.

 

Sastāvdaļas, no kurām jāizvairās

Iegādājoties cieto kondicionieri, izvairieties no jebkādiem produktiem, kas satur nātrija laurilsulfātu. Šī sastāvdaļa ir kaitīgs mazgāšanas līdzeklis, kas izmazgā no matiem dabīgās eļļas, padarot tos sausus un trauslus.

Izvairieties arī no mākslīgām smaržvielām. Tās bieži tiek izgatavotas no kaitīgām ķīmiskām vielām, kas var kairināt jutīgu ādu un galvas ādu. Turklāt noteikti izvairieties no produktiem, kas satur parabēnus.

Parabēni ir konservantu veids, kas var izjaukt dabisko hormonu līdzsvaru organismā. Ieteicams izvairīties arī no produktiem, kas satur silikonus. Silikoni ir sintētiskas sastāvdaļas, kas var uzkrāties uz jūsu matiem, izraisot sausumu un galvas ādas problēmas.

 

Cietais kondicionieris – veselīga izvēle matiem

Cietais kondicionieris ir lieliska, veselībai un videi draudzīga alternatīva šķidrajiem kondicionieriem. Tie ir izgatavoti no dabīgākām sastāvdaļām, tie ir koncentrētāki un izmanto mazāk iepakojuma.

Tā rezultātā cietais kondicionieris ir lieliska izvēle tiem cilvēkiem, kuri vēlas samazināt ķīmisko vielu ietekmi uz vidi un savu veselību. Un jā, tie patiešām ir laba izvēle jūsu matiem!

Cietais kondicionieris satur dabīgas sastāvdaļas, kas neizmazgā no matiem dabīgās eļļas un aizsargā matus no bojāšanās, lūšanas, sausuma.

Zīmola MARUSHA Cietais kondicionieris nesatur ķīmiskas vielas, smaržvielas, parabēnus. Tajā pievienotas tikai kondicionējošas sastāvdaļas, Pantenols, Olīveļļa, Nīma eļļa un Rozmarīna ekstrakts, cietie sviesti (kakao un Šī sviests) – kas lieliski mīkstina, mitrina un pabaro matus, matu saknes un galvas ādu, novērš sausus matus un matu galus, kā arī veicina veselu un stipru matu augšanu.

Lai mati spīdētu, tam pievienots dabīgs vegānais zīds. Pievienota dabīgā citronzāles ēteriskā eļļa, kas atsvaidzina un relaksē. Cietais kondicionieris iepakots kartona kastītē, un tas ir lielisks risinājums tavai ikdienai. Piedāvājumā ir ceļošanai ērts mazais formāts un lielais tilpums, kas kalpos ilgākam laikam.

 

Cietais kondicionieris

Cietais kondicionieris – kā to pareizi lietot

Cietā kondicioniera lietošana ir pavisam vienkārša. Samitrini savus matus un kondicionieri un smērē to visu matu garumā vai arī paberzē produktu starp rokām un iestrādā to matos ar rokām. Pēc tam paturi to matos 2-3 minūtes, lai uzsūcas un iedarbojas dabīgās sastāvdaļas, un pēc tam viegli izskalo.

Kā jebkuram jaunam kosmētikas produktam, arī šim ir nepieciešams adaptācijas periods, lai mati un galvas āda pie tā pierastu. Šim produktam tas ilgst vidēji 2-3 nedēļas un ticiet, tas ir tā vērts.

Atpakaļ uz bloga rakstiem

Atstājiet savu komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka komentāri ir jāapstiprina pirms to publicēšanas.