Mitrinoša ķermeņa eļļa - kāpēc to ieteicams lietot

Ādas mitrināšana ir viens no svarīgākajiem ikdienas ķermeņa kopšanas soļiem, lai āda saglabātu jaunavīgu izskatu. Tam palīdz mitrinoša ķermeņa eļļa no dabīgām BIO augu eļļām. Īpaši svarīgi lietot šo produkti ir tad, ja ir sausa un ļoti sausa āda. 

Dabīgas ķermeņa eļļas sniedz ādai nepieciešamo līdzsvaru, kas jo īpaši nepieciešams sausai un ļoti sausai, jutīgai, iekaisušai ādai.

Vairums augu eļļu ķīmiskais sastāvs (lipīdi) ir līdzīgs cilvēka ādas lipīdiem, tādēļ mūsu āda tās neatgrūž un labprāt uzsūc tās hidrolipīdu slānī, tādējādi nodrošinot efektīvāku mitruma uzturēšanu un saglabāšanu.

Augu eļļas pabaro ādu, stimulē ādas pašregulācijas spējas, atbalsta un stiprina ādas aizsargbarjeru un tām piemīt antioksidanta īpašības.

Mūsu āda ir dzīvs orgāns. Lai ādai palīdzētu veikt dabiskās aizsargfunkcijas, izvēlies tādus ādas kopšanas līdzekļus, kas izgatavoti no dabīgām sastāvdaļām.

Vispiemērotākās tam ir augu eļļas un tās nepieciešams uzklāt uzreiz pēc dušas vai vannas, kamēr vēl ir mitra āda.

Ķermeņa eļļa ar dabas spēku

Augstas kvalitātes augu eļļas ir iegūtas no dabīgiem avotiem - smiltsērkšķiem, aprikožu kauliņiem utt., un nesatur ķīmiskas sastāvdaļas un mākslīgās smaržvielas, kas var radīt kairinājumu ādai. Tās viegli uzsūcas ādā un papildina tās aizsargbarjeru, jo augu eļļu ķīmiskais sastāvs (lipīdi) ir līdzīgs cilvēka ādas lipīdiem. Tā rezultātā mūsu āda mazāk izžūst un saņem nepieciešamās barības vielas, vienlaikus saglabājot spēju elpot.

Kopš seniem laikiem cilvēki ir ieguvuši eļļu no dabīgiem avotiem - augu bāzes enerģijas krājumiem (sēklām, kodoliem) un izmantojuši to nomierinošām masāžām un ādas kopšanai. Augu izcelsmes eļļu terapeitiskās priekšrocības ir dokumentētas arī medicīnā gadsimtiem ilgi.

Augu bāzes eļļas stiprina ādas aizsargbarjeru

Pateicoties savām mitrumu saglabājošajām īpašībām, augu eļļas labi kopj nobriedušu ādu, padarot to brīnišķīgi gludu un zīdainu. Tās satur E vitamīnu, dabisku antioksidantu, kas palīdz cīnīties ar gaisa piesārņojuma negatīvajām sekām. Dažādu augu sēklu eļļas aizsargā ādu pret brīvajiem radikāļiem un palīdz ādai labāk tikt galā ar negatīvām vides ietekmēm, piemēram, smogu.

Regulāri lietojot, eļļas ar antioksidanta īpašībām novērš novecošanās procesus, piemēram, priekšlaicīgu grumbu un pigmenta plankumu veidošanos.

Augstas kvalitātes augu eļļas - vīnogu kauliņu eļļa, sezama eļļa, skvalāns, jojoba eļļa u.c. - veicina jaunu šūnu veidošanos un ādas atjaunošanos, padarot to par izcilu līdzekli nobriedušas, sausas un noslogotas ādas kopšanai.

Labākās ķermeņa eļļas - ar pievienotiem augu ekstraktiem

Dabisko ādas mitrināšanu un atjaunošanos veicina dažādi augu ekstrakti un macerāti. Tie dziļi atjauno un nomierina saspringtu ādu.

Ieteicams izvēlēties tādas ķermeņa eļļas, kuru sastāvā ir augu macerāti ar ādu atjaunojošu, reģenerējošu iedarbību, piemēram, kliņģerīte, smiltsērkšķis.

Kliņģerītes macerātam piemīt dziednieciskas, nomierinošas un atjaunojošas īpašības. Auga aktīvās sastāvdaļas palīdz cīņā pret iekaisumu un veicina jaunu audu veidošanos, savukārt karotinoīdi, flavonoīdi un ēteriskās eļļas pasargā ādu no ārējās ietekmes. Tādēļ īpaši augstu tiek vērtētas kliņģerītes enerģētiskās un atjaunojošās īpašības, kas pasargā ādu un saglabā veselīgu ādas struktūru. Turklāt kliņģerītei ir remdinoša, atjaunojoša ietekme uz ādu, kas zaudējusi dabisko līdzsvaru — sausu, iekaisušu vai stresam pakļautu ādu.

Pateicoties efektīvajām atjaunojošajām un aizsargājošajām īpašībām, kliņģerīte ir daudzu mūsu produktu galvenā sastāvdaļa. Tajā skaitā tā ir bagātīgi pievienota MARUSHA mitrinošajai Ķermeņa eļļai.

Tāpat, īpaši vērtīga ir smiltsērkšķu eļļa. Tās sastāvā ir nepiesātinātās taukskābes, E vitamīns un karotinoīdi. Smiltsērkšķu eļļai piemīt reģenerējoša, antioksidanta un intensīvas ādas kopšanas īpašības. Arī šī eļļa ir pievienota MARUSHA mitrinošajai Ķermeņa eļļai.

Ķermeņa eļļas, kas viegli uzsūcas  un padara ādu tvirtu

Atšķirībā no minerāleļļām, augu eļļas viegli iekļūst ādas augšējos slāņos un atbalsta tās dabiskās funkcijas, papildinot tās lipīdu saturu un novēršot mitruma zudumu. Ādas nelīdzenās vietas pazūd ātrāk, un āda kļūst mīkstāka un tvirtāka. Vieglākas augu eļļas  - vīnogu kauliņu eļļa, sezama eļļa, jojoba eļļa u.c. - spēj ātri iesūkties ādā, neatstājot nepatīkami taukainu sajūtu.

Tādēļ, iegādājoties ķermeņa eļļas, iepazīties ar pievienoto augu eļļu sarakstu. Lai eļļa viegli uzsūktos un dotu gaidīto efektu ātrāk, izvēlies tādas ķermeņa eļļas, kuru sastāvā ir vieglās eļļas (piemēram, vīnogu kauliņu eļļa, sezama eļļa, jojoba eļļa, skvalāns u.c.) un pievienoti augu ekstrakti un macerāti ar ādas atjaunojošu iedarbību. Arī mēs, radot MARUSHA Mitrinošo ķermeņa eļļu, centāmies iegūt vieglu tekstūru, kas pēc uzklāšanas netraucēti iesūtas ādā un padara ādu maigu, mirdzošu, mitrinātu visas dienas garumā un netraucēti veic savu atjaunojošu iedarbību.

Atpakaļ uz bloga rakstiem

Atstājiet savu komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka komentāri ir jāapstiprina pirms to publicēšanas.