Kas ir cietie šampūni - vai tie ir labi un kā tos lietot?

Cietie matu šampūni mūsdienās ir populāri, jo ir ērti ceļošanai un satur dabīgas matus barojošas, mitrinošas un stiprinošas matu eļļas un ekstraktus, kā piemēram, Rozmarīna un Amlas eļļas.

Lai neapjuktu to dažādībā, katram jāatrod savu matu tipam atbilstošākais cietais šampūns. 

MARUSHA Cietais šampūns ir barības vielām bagāts un piemēŗots visiem matu tipiem ikdienas lietošanai. Tā sastāvā ir dabīgi ekstrakti (Rozmarīns, Kadiķis, Nīms u.c.), kas mitrina matus un galvas ādu, pabaro un stiprina matu saknes, veicina matu augšanu un bojātu matu atjaunošanos. 

 

Cietais šampūns - vai tā sastāvs ir labs mūsu matiem

Cietais šampūns ir koncentrēts (nesatur ūdeni), ekonomiski izdevīgs, ērts ceļošanai, draudzīgs videi un veselībai. Cietais šampūns var kalpot no 70 - 90 mazgāšanas reizēm, aizstājot 2 - 3 šķidrā šampūna pudeles. Ceļojuma somā tas aizņem maz vietas un nesatur ūdeni, kas var izlīt. Tāpat tie nesatur plastmasa iepakojumu, kas rada daudz atkritumu.

Cieto šampūnu klāsts ir liels, tādēļ paredzēts dažādām vajadzīgām un matu tipiem. Pirms iegādājies to, iepazīsties ar tā sastāvu - kādas eļļas, barojošas vielas tam ir pievienotas. Šīs vielas pasargās matus no lūšanas, izžūšanas.

Zīmola MARUSHA Cietie šampūni Gaišiem matiem un Tumšiem matiem ar līdzsvarotu pH maigi attīra, pabaro un mitrina matus un galvas ādu un sastāvā esošais Rozmarīns stimulē matu augšanu un stiprina matu saknes.

Latvijas zīmola MARUSHA ražoto cieto šampūnu sastāvā ir bagātīgi pievienoti dažādi augi (Latvijas kadiķis, Kumelīte, Nātre u.c.), augu eļļas un ekstrakti (Rozmarīns, Nīms u.c.), kas veicina matu augšanu un stiprina matu saknes. Tie piemēroti visiem matu tipiem, jo īpaši sausiem, bojātiem un plāniem matiem un arī sausai galvas ādai.

 

MARUSHA Cietie šampūni krāsotiem un taukainiem matiem

MARUSHA ražotie dabīgie cietie šampūni labi puto un izmazgā arī taukainus matus. Tie ir piemēroti arī krāsotiem matiem. Pateicoties tam, ka MARUSHA cietajiem šampūniem ir līdzsvarots Ph līmenis, tie ir īpaši matus un galvas ādu saudzējoši un mati pēc to lietošanas nepaliek sausi un spuraini, bet gan mīksti un gaisa piepildīti.

MARUSHA Cietie šampūni paredzēti lietošanai ikdienā (nedēļā 2 -3 reizes) un ir ērti ceļojumos.

Cietie šampūni sausiem matiem

Cietie šampūni - dabīgi matu kopšanas līdzekļi

Cietie šampūni tiek gatavoti no dabīgām augu izcelsmes izejvielām, tiem ir matus saudzējošs sastāvs. Tiem pievienotas matus attīrošas, aizsargājošas, barojošas un mitrinošas sastāvdaļas, kas maigi, saudzīgi izmazgā matus un sniedz tiem nepieciešamās barības vielas un vitamīnus.

Cietie šampūni nesatur ķīmiskas vielas, kas bojā matu struktūru un ilgtermiņā atstāj negatīvu ietekmi uz matiem un galvas ādu.

Cietie šampūni parasti ir veselīgāki matiem nekā tradicionālie šķidrie šampūni, jo izgatavoti bez parabēniem, sulfātiem, ftalātiem, silikona un sintētiskām smaržvielām un nenomazgā dabīgo tauku slāni.

Cietie šampūni veicina veselīgākus un stiprākus matus un matu saknes. Ja mati pēc šķidro šampūnu lietošanas kļuvuši pārāk sausi vai taukaini, tas nozīmē, ka ir izjaukta dabīgā ādas tauku dziedzeru darbība un nepieciešams to atjaunot. Šādos gadījumos ieteicams atrast tam iemeslu un pamainīt šampūnus un uzklāt barojošu kondicionieri, lai novērstu tālāku matu stāvokļa pasliktināšanos.

 

Cietie šampūni - mazāk ķīmisko vielu, bez parabēniem un sulfātiem

Izvairies no tādiem cietiem šampūniem, kuru sastāvā ir parabēni, piemēram, SLSA. Tie izmazgā no matiem visu dabīgo tauku aizsargslāni, padarot matus sausus, kairinot galvas ādu un ilgākā laika periodā veicinot matu izkrišanu.

Pirms pirkuma veikšanas izlasi sastāvdaļu sarakstu un norādes par to, kādiem matiem šampūns ir paredzēts un kādas ir tā sastāvdaļas - vai ir pievienotas dabīgas eļļas, ekstrakti, proteīni, pantenols u.c.

 

Cietie šampūni - to atšķirības

  • Lai cietie šampūni dotu vajadzīgo efektu, ir svarīga ūdens kvalitāte. Ja ūdens ir pārāk ciets, tad arī mati ir cieti un blāvi, jo tajos uzkrājas pārāk augsts minerālvielu daudzums (kalcijs un magnijs).
  • Pirms iegādājies cieto šampūnu, svarīgi iepazīties ar tā sastāvdaļām. Atsevišķos gadījumos cietais šampūns var saturēt kairinātājus - putotājus, konservantus, smaržvielas un sintētiskās krāsas, kas var kairināt ādu.
  • Cietiem šampūniem ir īsāks derīguma termiņš nekā šķidrajiem šampūniem – vidēji 6 – 12 mēneši, jo tie satur dabīgas izejvielas. Taču, lietojot cieto šampūnu divas reizes nedēļā, tas kalpos apmēram 2 mēnešus.
  • Cietie šampūni var palikt mīksti, ja tos neatbilstoši uzglabā. Tādēļ pēc lietošanas nodrošini tam gaisa piekļuvi, lai tas varētu izžūt, noliekot to uz gaisu caurlaidīga materiāla.

 

Cietie šampūni - kā tos pareizi lietot

Pārejot uz citu kosmētikas līdzekli, tam ir nepieciešams adaptācijas laiks. Arī šajā gadījumā mati piedzīvo "pārejas periodu", ja pārejat no tradicionālo šampūnu ķīmiskajām vielām uz dabīgo cieto šampūnu.

Pastāv divi cietā šampūna lietošanas veidi matu mazgāšanas laikā: 

1. Pirmais paredz līdzekļa berzēšanu plaukstās līdz veidojas putas, kuras vienmērīgi tiek uzklātas uz samitrinātiem matiem.

2. Otrais variants paredz līdzekļa uzklāšanu uz matu saknēm ar turpmāku berzēšanu līdz putu rašanās. Tad galvu skalo ar ūdeni līdz pilnīgai šampūna izmazgāšanai.

 

Cietais šampūns ir paredzēts arī cirtainiem matiem. Ieteicams šampūnu vairāk smērēt tuvāk galvas ādai nevis matu galos, lai cirtas nesaveltos un būtu viegli kopjamas.

Pēc pirmajām reizēm mati vai galvas āda var kļūt taukaini, sausi, sprogaini vai sapinušies. Šis pārejas periods var ilgt no 1-2 nedēļas, līdz 4-5 nedēļām. Lai paātrinātu pārejas procesu, vienkāršs risinājums ir izmēģināt matu skalošanu ar etiķi pēc matu mazgāšanas. Tas palīdzēs līdzsvarot galvas ādas pH līmeni.

Vidēji cieto šampūnu ieteicams lietot 1-2 reizes nedēļā, lai mati būtu tīri un kopti. Ieteikums ir atrast savu matu tipam atbilstošu cieto šampūnu - cirtainiem matiem, jutīgai galvas ādai u.c., jo tirgū pieejamais klāsts ir plašs.

MARUSHA Cietie šampūni gaišiem un tumšiem matiem.

Atpakaļ uz bloga rakstiem

Atstājiet savu komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka komentāri ir jāapstiprina pirms to publicēšanas.