Pieci soļi kā samazināt matu izkrišanu

5 soļu ceļvedis un padomi, kā novērst un kontrolēt matu izkrišanu.

Matu izkrišana ir skārusi vai satraukusi ikvienu no mums. 5 soļu ceļvedis - tie ir vienkārši un efektīvi padomi pret matu izkrišanu, kurus variet praktizēt mājās, lai cīnītos pret matu izkrišanu un iegūtu garākus, stiprākus un veselīgākus matus.

1.solis: Matu eļļošana

Galvas ādas masēšana ar matu eļļu, kuras sastāvā ir kokosriekstu eļļa, rīcineļļa, olīveļļa, palīdz uzlabot asinsriti, pabaro matu folikulus un novērš matu izkrišanu. Ieteicams eļļot matus vismaz reizi nedēļā un paturēt eļļu vismaz 30 minūtes pirms mazgāšanas ar šampūnu.

Padomi matu eļļas lietošanai:

  • Izvēlies eļļu, kas atbilst tavu matu tipam un galvas ādas vajadzībām (piemēram, kokosriekstu eļļa palīdz sausiem matiem, rīcineļļa paredzēta retinātiem matiem). Piedāvājam MARUSHA Rozmarīna un Nīma ārstniecisko eļļu, kas ir matiem labāko eļļu kombinācija, kas stiprina matus un baro galvas ādu. Ja vēlies, pirms ieklāšanas vari paturēt eļļu siltā ūdenī un pasildīt (bet nav ieteicams to karsēt, jo karsta eļļa var bojāt matu šķipsnas).
  • Sadali matus lielākās šķipsnās un uzklāj eļļu galvas ādā, masējot to ar apļveida kustībām 5-10 minūtes. Izmanto atbilstošu ķemmi ar platiem zobiem, lai vienmērīgi sadalītu eļļu visā matu garumā.
  • Pārklāj matus ar dušas cepurīti vai ietin tos maigā dvielī, lai mati būtu silti un ļautu eļļai iekļūt mata šķipsnā un galvas ādā. Paturi eļļu vismaz 30 minūtes, lai tā iedarbojas. Pēc tam izmazgā matus ar dabīgu šampūnu.

Ja meklē labākās matu eļļas pret matu izkrišanu, tad mēs iesakām MARUSHA ražoto Rozmarīna un Nīma ārstniecisko Matu eļļu ar klīniski pierādītu efektivitāti. Klientu atsauksmes liecina, ka MARUSHA Matu eļļa samazina matu izkrišanu jau pēc 30 dienām. Sastāvā esošās augu eļļas un ekstrakti bagātīgi pabaro matus un galvas ādas, stiprina matu saknes un turklāt tā viegli izmazgājas.

2.solis: Matu tīrīšana

Pēc matu eļļas paturēšanas izmanto maigu, dabīgu, sulfātus nesaturošu šampūnu. Iesakām MARUSHA Kadiķa dabīgo Cieto šampūnu, kas nesatur ķīmiskās vielas un SLSA, kas bojā matu folikulus. Nemazgā matus pārlieku karstā ūdenī, lai nenoskalotu matu dabīgās eļļas un nepadarītu tos vairāk pakļautus lūšanai. Izmanto remdenu ūdeni.

Padomi tīrīšanai

  • Izmanto saudzīgu šampūnu. Daži šampūni var samazināt matu mitrumu un sausināt tos.
  • Samitrini matus un galvas ādu ar remdenu ūdeni.
  • Uzklāj uz galvas ādas nelielu daudzumu šampūna un maigi iemasē to.
  • Rūpīgi izskalo matus un galvas ādu. Ja nepieciešams, atkārto mazgāšanu otreiz.

Ja meklē saviem matiem labāko šampūnu, iesakām MARUSHA matu saknes stiprinošos un augšanu veicinošos Kadiķa Cietos šampūnus. Tiem pievienots Rozmarīns, Nīms, Olīveļļa, kas kopā gan mitrina, gan pabaro matus un galvas ādu, padara matus veselīgus, kuplus un spīdīgus.

 3.solis: Matu kondicionēšana

Matu kondicionieris ir svarīgs matu kopšanā, jo tas palīdz atjaunot matu mitruma līmeni, padarot tos mīkstus, gludus un spīdīgus. Ja ir sausi vai bojāti mati, ieteicams izmantot barojošu un mitrinošu kondicionieri, jo tas nodrošina papildu barošanu un mitrināšanu, tas pārklāj un aizsargā mata šķipsnu. Labi kondicionētiem matiem ir mazāka iespēja lūzt un šķelties, un tas samazina matu izkrišanas risku.

Padomi matu kondicionēšanai:

  • Pēc mazgāšanas ar šampūnu uzklāj barojošo kondicionieri visā matu garumā.
  • Atstāj to matos 5 minūtes vai saskaņā ar norādījumiem uz produkta etiķetes.
  • Noskalo ar remdenu ūdeni.

Iesakām izmantot MARUSHA ražoto Cieto Kadiķa Matu kondicionieri, kas ir izgatavots, izmantojot augu izcelsmes izejvielas un satur dabīgu zīdu, olīveļļu, nīmu, rozmarīnu, pantenolu un E vitamīnu. Tas nodrošinās matiem papildus barošanu, mitrināšanu un samazinās matu izkrišanu, kā arī padarīs matus un matu saknes stiprākas ar katru mazgāšana reizi.

4.solis: Matu atšķetināšana

Kad mati ir slapji, tie ir trauslāki un vairāk lūst, tāpēc ir svarīgi izmantot ķemmi ar platiem un viegli slīdošiem sariem, lai maigi atšķetinātu sapinušos matus un matu galus. Iesakām izmantot MARUSHA dabīgu Matu ķemmi. Iesakām izmantot arī matu spreju/ toniku - MARUSHA Rozmarīna Matu toniku, kas padara matus vieglāk izķemmējamus. Sāc ar matu galiem un pakāpeniski virzies uz matu saknēm, lai samazinātu matu lūšanu un saglabātu matu veselību.

Padomi matu izķemmēšanai:

  • Kamēr mati vēl ir slapji, izmanto ķemmi ar platiem sariem un MARUSHA dabīgo Matu Spreju, ieklājot to visu matu garumā un uz matu galiem.
  • Sāc no matu galiem un virzies līdz saknēm.
  • Nerauj matus ar spēku, jo tas var izraisīt matu lūšanu.
  • Ķemmē tikai tad, ja nepieciešams matus ieveidot. Bieža ķemmēšana padara tos trauslus.

 5.solis Matu veidošana

Vislabāk ir matus izžāvēt dabīgi, taču ja tas nav iespējams, tad izmanto matu žāvētāju ar vēsāka gaisa režīmu. Ja mati tiek fēnoti, tad izmanto kosmētikas līdzekļus - matu sprejus ( MARUSHA Rozmarīna Matu Toniks), kas papildus mitrina, pasargā matus no karstuma radītiem bojājumiem un palīdz saglabāt matu veselību.

Padomi ieveidošanā:

  • Ja izmanto karstus matu veidošanas rīkus, piemēram, matu žāvētājus vai taisnotājus, tad izsmidzini matus ar karstuma aizsardzības MARUSHA Rozmarīna Matu spreju/ toniku.
  • Izmanto fēnu ar zemu siltuma iestatījumu un izvairies no šo rīku pārmērīgas izmantošanas ikdienā.
  • Nenēsā matus stingri, cieši savilktā gumijā vai frizūrā, kas rada velkošu sajūtu. Tas kaitē matu veselībai un mati sāks pastiprināti krist.
  • Nelietu bieži karstās lokšķēres vai karstās ķemmes, jo tās vājina un bojā matus. Lieto tās tikai īpašos gadījumos, piemēram, jubilejās, uz darba intervijām.

Matu izkrišana ir izplatīta problēma, taču to var pārvaldīt un kontrolēt, iekļaujot savā ikdienas rutīnā dažus vienkāršus soļus. Ievērojot 5 pakāpju matu kopšanas kārtību, proti, matu eļļošanu, tīrīšanu, kondicionēšanu, atšķetināšanu un veidošanu, tu vari piešķirt saviem matiem nepieciešamo uzmanību un kopšanu, lai tie paliktu veseli un spēcīgi.

Atceries, maiga un pacietīga matu kopšana un dabīgi matu kopšanas līdzekļi, kas ir piemēroti tavam matu tipam un vajadzībām, palīdzēs iegūt veselīgus, skaistus matus.

Ja saskaries ar intensīvu matu izkrišanu, tad ieteicams pierakstīties pie ārsta, jo tam ir daudz cēloņi. Atrodot problēmas sakni, matu izkrišanu vairumā gadījumos izdodas apturēt.

 

Kā dabiski kontrolēt matu izkrišanu?

Jūs varat kontrolēt matu izkrišanu dabiski, ievērojot šos padomus: a) veselīgs uzturs, kas bagāts ar vitamīniem un minerālvielām, b) pietiekami daudz miega, c) mazināt stresu, d) izvairīties no pārmērīgas matu veidošanas, e) ja smēķē, tad pārstāj to darīt, jo tas var pastiprināt matu izkrišanu.

Jūs ikdienas rutīnā varat arī iekļaut matu eļļošanu un galvas ādas masāžu, lai veicinātu asinsriti un barotu matu folikulus.

Kuri ir labākie vitamīni pret matu izkrišanu?

Saskaņā ar pētījumiem, vitamīnu un minerālvielu trūkums var izraisīt matu izkrišanu. Daži no galvenajiem vitamīniem un minerālvielām matu veselībai ir A vitamīns, B7 vitamīns, B9 vitamīns, B12 vitamīns, C vitamīns, D vitamīns, E vitamīns, cinks, biotīns un dzelzs. Svarīgi ir vitamīnus nepārdozēt, jo tad var iegūt pretēju efektu.

Pirms uztura bagātinātāju iegādes nodod asins analīzes un noskaidro, kādi vitamīni vai minerālvielas trūkst. Vitamīnu pārdozēšana (piem, selēns, A un E vitamīns) var stimulēt matu izkrišanu.

Kāds uzturs palīdz samazināt matu izkrišanu?

Tie ir pārtikas produkti, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām, kas ir būtiski matu veselībai, piemēram, A vitamīns, B vitamīni (biotīns, niacīns un vitamīns B12), C vitamīns, D vitamīns un E vitamīns. piemēram, olas, lapu zaļumi, rieksti un treknās zivis. Turklāt pietiekama daudzuma olbaltumvielu, dzelzs un omega-3 taukskābju patēriņš var arī palīdzēt veicināt matu veselību. Nesaņemot vitamīnus pietiekamā daudzumā, tas var veicināt matu izkrišanu. Arī pārāk maz kaloriju uzņemšana dienā var būtiski veicināt matu izkrišanu.

 

Atpakaļ uz bloga rakstiem

Atstājiet savu komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka komentāri ir jāapstiprina pirms to publicēšanas.