Sašķelti, bojāti, sausi mati un matu gali - kā to novērst

Sausi, bojāti un sašķelti mati un matu gali ir periodiski aktuāli ikdienam. Svarīgi ir pareizi tos kopt un veidot.

Ikvienam periodiski nākas saskarties ar bojātiem, lūstošiem, sausiem vai spurainiem matiem un matu galiem. Tam var būt dažādi cēloņi. Ir svarīgi pareizi kopt un ieveidot matus un matu galus ikdienā. Pielietojot savas zināšanas un pareizus kosmētiskos līdzekļus, šīs problēmas var efektīvi risināt.

Izpratne par cēloņiem

Pirms apskatam risinājumus, svarīgi ir saprast matu lūšanas, sausuma un pūkošanās cēloņus. Šīs zināšanas palīdz risināt šīs problēmas to saknēs.

Matu lūšana: lūšana bieži notiek vāju vai bojātu matu šķipsnu dēļ. Tādi faktori kā pārmērīgs karstums pie veidošanas, ķīmiska apstrāde un nesaudzīga kopšana var novājināt matus, izraisot matu lūšanu. Turklāt šo problēmu var veicināt vēl mitruma trūkums un olbaltumvielu nelīdzsvarotība.

Sausi mati: Dabīgie mati mēdz būt sausāki, jo galvas ādā esošajām dabīgajām eļļām ir grūtāk nonākt līdz matu galiem. Turklāt vides faktori, karstumas pie veidošanas un nesaudzīgi matu kopšanas līdzekļi var dehidrēt matus, pastiprinot matu sausumu.

Spurošanās: tā rodas, kad matu kutikulas ir paceltas, ļaujot mitrumam no gaisa iekļūt šķipsnās. Tas ir biežāk sastopams matiem ar augstāku porainības līmeni. Mitruma trūkums, nesaudzīga kopšana un noteikti laikapstākļi veicina matu spurošanos.

Ko darīt, ja ir sašķelti matu gali, to jautā katrs frizieris. Ja godīgi, tam ir tikai viens patiess risinājums. Taču, lai patiesi sakārtotu matu galus, ir nepieciešama ikdienas matu kopšanas rutīna, kas novērš turpmāku matu lūšanu un palīdz apslēpt jebkādu to šķelšanos starp griezumiem.

Risinājumi, kā novērst matu lūšanu, škelšanos, sausumu un spurošanos

  1. Regulāri mitrini un pabaro matus. Hidratācija ir ļoti svarīga, lai novērstu matu lūzumu, sausumu un spurošanos. Dziļi kondicionējoša procedūra, mitrinošas matu maskas, šampūni var palīdzēt atjaunot un uzturēt mitruma līmeni matos. Meklējiet produktus, kas satur dabiskas sastāvdaļas, piemēram, alveju, šī sviestu, pantenolu. Hidratāciju nodrošina arī matu toniki un spreji ar dabīgām sastāvdaļām - ziedūdeņiem, proteīniem u.c. Nodrošini regulāru matu pabarošanu. Jo vairāk tiek pabarotas matu šķipsnas, jo vairāk tās ir aizsargātas pret ārējās vides ietekmi un būs noturīgākas pret lūzumiem. Tam palīdz šampūni ar atjaunojošu sastāvu, barojošas matu maskas, matu spreji un matu eļļas.
  2. Maigas matu kopšanas prakse. Izvairieties no rupjas apiešanās un pārmērīgas manipulācijas ar matiem, jo ​​tas var izraisīt matu lūšanu. Atšķetināšanai izmantojiet ķemmes ar platiem zobiem vai pirkstus. Sāciet ķemmēt matus ar sapinušajiem galiem un tad pamazām sāciet ķemmēt augstāk, līdz mati ir viegli izķemmējami no matu saknēm līdz matu galiem. Ieteicams lietot matu toniku, lai atvieglotu ķemmēšanu un būtu iespējams vieglāk atšķetināt matus.
  3. Proteīna apstrāde: Proteīnu līdzekļi var palīdzēt stiprināt vājus un bojātus matus, samazinot matu lūšanu. Meklējiet produktus, kas satur hidrolizētu keratīnu, kolagēnu vai kviešu proteīnu. Tomēr ir svarīgi nepārspīlēt ar proteīnu ārstēšanu, jo pārāk daudz olbaltumvielu var izraisīt matu trauslumu. Pietiek tos ieklāt 2 reizes nedēļā.
  4. Mitruma nodrošināšana. Pēc mitrinātāja vai "leave-in" kondicioniera uzklāšanas mitrumu nostipriniet ar dabīgu matu eļļu vai sviestu. Apsveriet iespēju izmantot eļļas, piemēram, olīveļļu, avokado eļļu, kokosriekstu eļļu. Šī sviests ir arī lielisks risinājums, lai iegūtu biezāku matu struktūru.
  5. Izvēlieties aizsargājošus matu stilus, kas samazina berzi un samazina stresu uz matiem. Izvairieties no saspringtām "zirgastēm". Stingra gumija var noslogot smalkās matu šķipsnas, izraisot to šķelšanos un lūšanu. Kad vien iespējams, staigājiet ar izlaistiem matiem vai piespraudiet tos, izmantojot spraudītes vai mīkstas, zīdainas matu gumijas. Pēc kāda laika jūs pamanīsit mazāk šķeltus matu galus un lūšanu.
  6. Izvairieties no karstuma un ķīmiskiem bojājumiem. Aizsargā matus no karstuma. Trauslus matus pakļaujot karstas temperatūras iedarbībai, matiem tiek atņemtas dabiskās eļļas, kā arī mati tiek pakļauti matu šķelšanās un lūšanas riskam. Samaziniet siltuma instrumentu izmantošanu un, kad vien iespējams, izvēlieties veidošanas metodes bez siltuma. Ja jums ir jāizmanto siltums, noteikti iepriekš uzklājiet siltuma aizsarglīdzekli - matu spreju.
  7. Pasargājoša kopšana un kopšana naktī. Pasargājoša kopšana, piemēram, bizes, savijumi vai bulciņas, var palīdzēt aizsargāt matus no ārējiem faktoriem, kas veicina lūšanu, sausumu un sprogošanos. Turklāt iegādājaties zīda spilvendrānu vai pārsegu, lai samazinātu berzi un novērstu mitruma zudumu matos miega laikā.

Atcerieties, ka konsekvence un pacietība ir galvenais, lai sasniegtu un uzturētu veselīgus matus. Eksperimentējiet ar dažādiem produktiem un paņēmieniem, lai atrastu to, kas vislabāk atbilst jūsu unikālajām matu vajadzībām. Mīliet savus dabiskos matus un izbaudiet to kopšanas rutīnu, lai uzturētu veselīgus, viegli kopjamus matus. 

Sašķelti mati un līdzekļi, kā tos kopt

1. Ieklāj mitros matos matu ieveidošanas un pret karstumu aizsargājošos serumus, krēmus, matu eļļas, kā piemēram, MARUSHA matu ārstniecisko eļļu ar Rozmarīnu un Nīmu, MARUSHA Matu toniks ar Rozmarīnu, Zīdu, Keratīnu. Uzklāj tos uz tikko izmazgātām, mitrām šķipsnām un matu galiem, kur visvairāk ir sašķelti, sausi vai bojāti mati, pirms dabīgas žāvēšanas vai žāvēšanas ar fēnu un tad izbaudi zīdainu mirdzumu.

2. Lieto matu eļļu, lai izgludinātu matu sašķeltās vietas. Kad mati ir nožuvuši, izmanto eļļu, lai barotu matu galus un nomaskētu matu šķelšanos. To vajadzētu lietot pēc matu taisnošanas. Lieto tādas matu eļļas, kuras paredzētas rupjiem vai īpaši sausiem matiem un kuru sastāvā ir tādas barojošās un ārstnieciskās eļļas kā nerafinētā avokado eļļa vai dažādu barojošu eļļu maisījums. Tev nepieciešams uzklāt pavisam nedaudz eļļas, lai nogurušiem matu galiem piešķirtu spīdumu. Uzpilini un saspied dažus eļļas pilienus plaukstās un magi iemasē tos matu šķipsnās. Ja mati ir plāni vai smalki, izvēlies vieglās eļļas vai matu toniku.

3. Ja mati ir pārāk gaisīgi, izmanto vieglu matu laku un ar ķemmīti tos viegli piegludini pie pārējām matu šķipsnām.

Sašķelti matu gali - kā atbrīvoties no tiem

Ir tikai viens veids, kā patiešām atbrīvoties no šķeltiem matu galiem, un tas ir tos nogriezt. Ja mati ir vairāk bojāti un sašķelti visu matu garumā, tad apsver iespēju veikt īsākus un modernus griezumus. Ja nepieciešams nogriezt tikai pašus galus, tad tikai aplīdzini tos. Ja šādu nelielu apgriešanas procedūru atkārtosi ik pēc 4-6 nedēļām, tad varēsi teikt ardievas šķeltiem matu galiem!

Atpakaļ uz bloga rakstiem

Atstājiet savu komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka komentāri ir jāapstiprina pirms to publicēšanas.