Matu eļļa sausiem matiem un matu galiem

Ja ir sausi mati un šķeļas, spuraini un nespodri, tad tas, iespējams, liecina par to, ka jāpamaina matu kopšanas līdzekļi.

Matu kopšanas rutīnā svarīgi ir iekļaut ārstnieciskas terapijas, kas satur augu bāzes dabīgas sastāvdaļas, kas nesausina, bet tieši pretēji - pabaro un mitrina.

Lai atdzīvinātu matus, ir ļoti svarīgi atrast pareizus matu kopšanas un matu atjaunošanas līdzekļus ar atbilstošām sastāvdaļām.

Matu pabarošana un mitrināšana eļļas vai ūdens veidā palīdz novērst dabisko matu izžūšanu un matu šķelšanos. 

Matu mitrināšanai un pabarošanai efektīvas ir tādas augu eļļas kā olīveļļa, kokosriekstu eļļa, rīcineļļa.

MARUSHA dabīgā Rozmarīna un Nīma matu eļļa ir bagātīgs vitamīnu avots, kas satur virkni dabīgu, augsti spiestu augu eļļu un ekstraktu. Tā ir dziļi mitrinoša, barojoša matu eļļa matiem un sausai galvas ādai. 

MARUSHA Rozmarīna un Nīma matu eļļa klīniskos pētījumos uzrāda ļoti augstu efektivitāti - tā ir mitrinoša un barojoša matu eļļa, kas palīdz atgūt veselīgu izskatu. 

MARUSHA Rozmarīna un Nīma matu eļļas dermatoloģiskie testi apstiprināja sekojošu:

95% gadījumos mati un matu gali pēc produkta lietošanas izskatījās daudz pabarotāki,

90% gadījumos mati un matu gali pēc produkta lietošanas izskatījās daudz mitrinātāki,

85% gadījumos galvas āda pēc produkta lietošanas izskatījās daudz pabarotāka un 79% gadījumos galvas āda pēc tā lietošanas izskatījās daudz mitrinātāka.

MARUSHA Matu eļļas atsauksmes - klienti jau pēc pirmās lietošanas reizes norāda, ka mati un galvas āda vairs nav tik sausa, mati atgūst spīdumu, nepūkojas un ir viegli ķemmējami.

Lai mati atgūtu veselīgu izskatu, svarīga ir pareiza matu kopšana un īsto produktu piemeklēšana savam matu tipam. 

Matu eļļošana, tai skaitā, siltās eļļas ir viena no dabiskākajām matu kopšanas procedūrām, ko izmanto gadu simtiem. Matu šķipsnu pārklāšana ar eļļu veicina matu mitrināšanu, palielina elastību un novērš matu bojājumus.

Siltās eļļas ir viens no lieliskiem risinājumiem, jo tā atver kutikulu un ļauj eļļai iekļūt dziļāk mata šķipsnā. Karstās eļļas procedūras ir īpaši labas rupjiem matiem un matiem ar zemu porainību. Taču ne visiem matu tipiem ir vēlama karstu eļļu lietošana.

Matu eļļas matu mitrināšanai, pabarošanai, matu eļļošanai

Matu eļļošana  - vienkārša to ieklāšana vai ar uzsildīšanu - palīdz uzlabot matu mitrināšanu.

Eļļas vislabāk iesūcas mitros matos un palīdz noturēt mitrumu, palielina spīdumu un samazina matu sausumu ilgākā laika periodā.

Ja nevari izvēlēties, kuru tieši eļļu izmantot, mitrināšanai tiek ieteikts izmantot produktus, kuru sastāvā ir dažādu augu eļļas, piemēram, kokosriekstu eļļa.

matu kopšanas līdzekļi sausiem bojātiem matiem

Foto: MARUSHA Rozmarīna un Nīma eļļa matiem - mitrina un pabaro

Ja mati ir ilgstoši sausi, tad tas var izraisīt matu lūšanu un bojāšanos. Lai atdzīvinātu matus, izmanto produktus, kas izgatavoti no dabīgām sastāvdaļām. Sastāvdaļas, kas stimulē augšanu, ir dabīgu augu eļļas un ēteriskās eļļas, piemēram, rozmarīns, piparmētra, tējas koks. Arī E un B3 vitamīns palīdz matu augšanā.

Jāizvairās no sintētisku sastāvdaļu lietošanas. Lai arī tās var radīt brīnumus, no tām tomēr ieteicams izvairīties vai lietot nelielās devās.

Līdzekļi sausiem matiem – izvairies no dziļas attīrīšanas

Ieteicams izvairīties no produktiem, kas dziļi attīra un nomazgā dabīgo eļļu. Šādus produktus ar dziļu attīrīšanu nav ieteicams lietot regulāri. Tāpat nav ieteicams lietot matus sausinošus produktus, piemēram, aerosolus un cietās želejas. Tādas sastāvdaļas kā izopropilspirts, formaldehīds, benzols, stipras smaržvielas un krāsvielas satur ķīmiskas vielas un tās ilgtermiņā atstāj negatīvu ietekmi uz matiem un galvas ādu.

Ja vēlies atdzīvināt dabiskos matus, rūpīgām izpēti produkta sastāvdaļas. Izvairies no produktiem, kuri satur sulfātus.

Ļoti svarīga ir arī galvas ādas veselība.

Labākie matu kopšanas līdzekļi

Labākās un efektīvas matu eļļas maigai kopšanai

Foto: MARUSHA Rozmarīna matu eļļa - dabīga eļļa matiem

Neatkarīgi no tā, kuras sastāvdaļas un produktus tu izmēģini, izvērtē, kuras vislabāk darbojas un der tieši taviem matiem vislabāk.

Svarīgi ir regulāri tīrīt, mitrināt un pabarot matus un galvas ādu ar dabīgiem kosmētikas produktiem, tādējādi veidojot savu matu kopšanas rutīnu, kurā tavi mati jūtas labi un uz kuru tavi mati laika gaitā labi reaģē. Tev jāzin, kāds ir tavs matu tips un struktūra un tas palīdzēs tev izvēlēties, kā labāk rūpēties par saviem matiem.

Pakāpeniski radi saviem matiem tādu kopšanas rutīnu, kurā gan tu, gan tavi mati jūtas labi.

Atpakaļ uz bloga rakstiem

Atstājiet savu komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka komentāri ir jāapstiprina pirms to publicēšanas.