Dabīgi līdzekļi matu augšanai un pret matu izkrišanu

Ātrākai matu augšanai un matu ataudzēšanai Rozmarīns ir zinātniski pierādīts kā efektīvākais līdzeklis. Tas ir dabīgs līdzeklis matu augšanai bez blaknēm.

Dabīgu eļļu maisījumi ir droša un efektīva alopēcijas (plikpaurība) ārstēšanā. Turklāt ir pierādīts, ka ārstēšana ar ēteriskajām eļļām ir ievērojami efektīvāka nekā galvas ādas apstrāde tikai ar bāzes eļļām, kā piemēram, kokosriekstu eļļu, saldo mandeļu eļļu u.c.

Androgēnā alopēcija ir visbiežākais matu izkrišanas iemesls gan sievietēm, gan vīriešiem.

Jaunu matu augšanu veicina Rozmarīns 

Visplašāk lietotais topikāls līdzeklis cīņā ar matu izkrišanu ir minoksidils – matu ataugšanas preparātu - Regaine, Rogaine - aktīvā sastāvdaļa.

2015.gada randomizētā salīdzinošā pētījumā tika pārbaudīta standarta ārstēšana ar preparātu, salīdzinot to ar rozmarīna eļļu.

Puse no 100 dalībniekiem lietoja rozmarīna losjonu divas reizes dienā, bet otra puse izmantoja 2% minoksidila šķīduma tādā pašā veidā. Pēc 6 šīs ārstēšanas mēnešiem pacientus novērtēja divi dermatologi.

Zinātniskos pētījumos tika konstatēts: Rozmarīna eļļas grupā bija ievērojami labāki rezultāti – lielāks jaunu matu augšanas pieaugums, ievērojams matu izkrišanas samazinājums un mazāks blakņu (blakusparādību) skaits.

Pozitīvie rezultāti tika skaidroti ar to, ka Rozmarīns atslābina muskuļus un tādējādi veicina labāku asins plūsmu folikulos kombinācijā ar antioksidanta īpašībām.

Rozmarīna efektīvi matu augšanas līdzekļi un pret matu izkrišanu ar pierādītu efektivitāti

Foto: MARUSHA Rozmarīna un Nīma Matu eļļa matu augšanai ar pierādītu efektivitāti

Pozitīvi rezultāti bija vērojami arī 2012.gada izmēģinājumā, kurā dažādu ēterisko eļļu, tostarp rozmarīna, maisījums eļļās veiksmīgi tika izmantots cita veida alopēcijas ārstēšanai. Uzlabojums tika novērtēts kā nozīmīgs.

Secinājumi: rezultāti liecina, ka dabīgu eļļu maisījumi un aromterapija ir droša un efektīva alopēcijas ārstēšanā. Turklāt tika pierādīts, ka ārstēšana ar ēteriskajām eļļām ir ievērojami efektīvāka nekā galvas ādas apstrāde tikai ar bāzes eļļām.

MARUSHA matu eļļas un līdzekļa efektivitāte un sastāvdaļas

 

Pret matu izkrišanu palīdz dabīgas matu eļļas 

Ar šo pētījumu tika gūts pierādījums, ka šī alternatīvā un dabīgā terapija - dabīgu augu eļļu un ekstraktu maisījumi -  ir izmantojama kā veiksmīga metode matu augšanas veicināšanai, matu izkrišanas novēršanai.

Ieteikums (balstīts uz pētījuma datiem): Rozmarīna eļļas uzklāšana 2 reizes dienā uz kritiskajām galvas ādas zonām dod tādu pašu rezultātu matu augšanas veicināšanā kā lietojot matu augšanas preparātu 2% Minoxidil.

Atpakaļ uz bloga rakstiem

Atstājiet savu komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka komentāri ir jāapstiprina pirms to publicēšanas.