Matu eļļas matu augšanai - kuras palīdz un kā lietot

MARUSHA ārstnieciskā matu eļļa ir efektīvs un dabīgs līdzeklis matu augšanai un matu sakņu nostiprināšanai no vērtīgajām Rozmarīna un Amlas eļļām. 

Matu eļļas un ekstrakti, kas ir MARUSHA matu augšanas līdzekļa sastāvā, tiek lietotas gadsimtiem ilgi skaistu un biezu matu augšanai.

Kuras matu eļļas patiešām palīdz

Lai būtu drošs par matu eļļas efektivitāti un iedarbību, vispirms pārliecinies, vai konkrētā matu eļļa (maisījums) ir klīniski izpētīta, droša un efektīva.

Kā piemēram, MARUSHA ārstnieciskā matu eļļa ir klīniski izpētīta ar pierādītu efektivitāti matu augšanas veicināšanā un pret matu izkrišanu.

MARUSHA matu eļļa ir 100% dabīgs produkts un tas cīnās ar konkrētām matu un galvas ādas problēmām - pret retinātiem matiem, pret matu izkrišanu, plāniem, sausiem un trausliem matiem, blaugznām, niezi, ja ir sausa galvas āda, sausi, bojāti un lūstoši mati.

You tube video: Kā lietot Marusha Rozmarīna Matu eļļu. 

Jau vēsturiski matu eļļas lietošana jeb tā saucamā matu eļļošana ir plaši izplatīta prakse Indijā un tā tiek ieteikta arī ājurvēdas medicīnā. Indijā tā ir kultūras tradīcija, kurā pēc eļļas ieklāšanas tiek veikta arī galvas ādas masāža.

Mūsdienās matu eļļošana ir kļuvusi populāra visā pasaulē un to izmanto ar mērķi, lai nodrošinātu matiem un galvas ādai vērtīgas un dabīgas augos esošās barības vielas. Matu eļļošana palīdz saglabāt matu veselību un dzīvīgumu, samazina matu izkrišanu, atdzīvina bojātus, trauslus un plānus matus, un stimulē matu folikulus.

Vairāk par matu augšanu veicinošiem efektīviem līdzekļiem lasiet citā mūsu bloga rakstā šeit.

Marusha Rozmarīna matu eļļa matu augšanai

Attēlā: MARUSHA Rozmarīna un Nīma matu eļļa

Kas ir matu eļļošana jeb kādēļ lietot matu eļļu

Lai matu augšanu veicinoša matu eļļa dotu gaidīto efektu, ieteicams veikt galvas ādas masāžu 10 minūtes pēc matu eļļas ieklāšanas ar pirkstu galiem vai speciālām masāžas ķemmēm.

Matu eļļošana mīkstina matus un galvas ādu, un apgādā tos ar nepieciešamajiem vitamīniem, minerālvielām un eļļām, kas tiek nomazgātas ar konvencionālajiem matu šampūniem, kā rezultātā mati bieži vien paliek sausi, trausli, viegli lūstoši.

Matu eļļošana ir process, kad uz matiem un/vai galvas ādas ieklāj eļļu un iemasē to, lai nodrošinātu matiem un galvas ādai nepieciešamās eļļas un barības vielas, atjaunotu matu mitrumu, nodrošinātu spīdumu un veselīgumu.

Matu un galvas ādas eksperti to definē šādi: Matu eļļošana aizsargā matu folikulus no virsmaktīvo vielu (kas ir šampūnu galvenā sastāvdaļa) bojājumiem, aizklājot kutikulas šūnu spraugas. Eļļošana novērš matu šķipsnu izžūšanu un samazina ķīmisko produktu radītos matu bojājumus. Būtiski arī tas, ka eļļās ir taukskābes, kas palīdz apgādāt matus ar trūkstošajiem lipīdiem.

Lipīdi tiek zaudēti ķīmiskās apstrādes, matu veidošanas un vides piesārņojuma rezultātā. Lipīdiem ir ļoti svarīga loma, lai mati izskatītos veseli, mitrināti, spīdīgi. Matu eļļa palīdz arī bojātam mata stiebram, lūstošiem un sausiem matiem, jo īpaši tad, ja eļļu atstāj uz nakti un lieto regulāri.

Populārākās matu eļļas

Mūsdienās ražotāji piedāvā inovatīvas matu eļļas, kurām ir plaša iedarbība un pielietojums. Pirms iegādājies matu eļļu, noskaidro, kādam mērķim tev tā nepieciešana. Matu eļļu sastāvā ir šādas populārākās eļļas – kokosrieksts, sezama, argana, avokado, amla u.c. Iecienītas ir vieglās matu eļļas, kas viegli izmazgājas un neatstāj smaguma sajūtu matos pēc mazgāšanas.

Zinātniskie pētījumi, par kuriem mēs esam rakstījuši citos savos bloga rakstos, apliecina, ka dabīgas augu eļļas, kurām pievienoti arī ekstrakti un ēteriskās eļļas, ir tikpat efektīvas matu augšanas veicināšanā, kā medikamentozas metodes.

Kā piemēram, Rozmarīnam ir klīniskos pētījumos pierādīta efektivitāte, un to regulāri lietojot, ir iespējams ataudzēt matus un stimulēt esošo un jaunu matiņu augšanu. Pētījumi liecina, ka rezultāti parādās 6 mēnešu laikā pēc regulāras lietošanas (vismaz 2 reizes nedēļā).

MARUSHA ārstnieciskā matu eļļa bagātīgi satur Rozmarīnu un Amlu, kā arī citas vērtīgās augu eļļas un ekstraktus, kas spēcina un stimulē matu saknes un nodrošina veselu, pabarotu galvas ādu un matus. Jāatceras, ka stipru matu augšana sākas ar veselu galvas ādu. MARUSHA matu eļļai ir pierādīta pozitīvā iedarbība gan uz matiem, gan galvas ādu.

MARUSHA Rozmarīna un Nīma matu eļļai, kuras sastāvā ir 14 augstvērtīgi ekstrakti un eļļas, ir In vivo pētījumos pierādīta efektivitāte matu augšanas veicināšanā, matu skaita pieaugumā, pabarotas un veselīgas galvas ādas un matu nodrošināšanā, un blaugznu novēršanā. Vairāk par matu eļļām lasiet šeit.

Matu eļļas sausai galvas ādai

Lai novērstu galvas ādas sausumu, kas attiecīgi izraisa blaugznu veidošanos un citas ādas problēmas, svarīga ir galvas ādas mitrināšana.

Lai matu eļļa veiktu savu funkciju, svarīgi nodrošināt, lai matu eļļa ir viegli iemasējama un labi uzsūcas. Tādēļ ieteicams izvēlēties vieglās eļļas vai maisījumus, kuru sastāvā ir tādas eļļas kā Kokosriekstu eļļa, Avokado eļļa, Vīnogu kauliņu eļļa u.c.

Lai nodrošinātu mitrinātu galvas ādu, ieteicams izvairīties no dziļi attīrošiem šampūniem, kas nomazgā galvas ādas dabīgos lipīdus un sausina ādu un bojā matu šķipsnas. Tā vietā ieteicami mitrinoši un barojoši dabīgie līdzekļi, kā arī matu maskas, matu eļļas, mitrinoši spreji (toniki), leave-in kondicionieri.

Marusha Rozmarīna un Nīma matu eļļa matu augšanai
Attēlā: MARUSHA Rozmarīna un Nīma matu eļļa - serums

 

Sausa galvas āda un matu izkrišana

Viens no iemesliem matu izkrišanai var būt sausa galvas āda un blaugznas. Tirgū ir pieejamas eļļas, kas nodrošina veselīgu galvas ādu un tām ir pievienotas arī matu augšanu veicinošas eļļas un ekstrakti.

Matu augšanu veicinoša iedarbība ir Arnikas ziedu ekstraktam. Tam ir labvēlīga ietekme uz asinsriti, piemīt pretiekaisuma iedarbība u.c. Tāpat augšanu veicinoša iedarbība ir daudzkārt pieminētajai Rosmarinus officinalis (Rozmarīna) lapu eļļai: 2015. gadā ir veikts pētījums, kurā tika salīdzināta rozmarīna eļļa un minoksidils, un tika atklāts, ka Rozmarīna eļļas efektivitāte ir līdzvērtīga minoksidila iedarbībai, proti, pēc sešu mēnešu Rozmarīna eļļas lietošanas cilvēku grupai bija paaugušies mati.

Tādējādi rozmarīna eļļa veicina matu augšanu ilgtermiņā. Tajā pašā pētījumā galvas ādas nieze bija biežāka grupā, kas saņēma minoksidilu, tāpēc rozmarīna eļļa tiek piedāvāta kā alternatīva cilvēkiem ar alerģiju vai kairinātu ādu.

Serums - matu eļļa matu spīdumam

Labi sabalansētai matu eļļai jābūt paredzētai iespējai to uzklāt gan uz galvas ādas, gan matu galiem. Tas novērsīs galvas ādas un matu galu sausumu, matu galu šķelšanos un lūšanu, kā arī dos matiem spīdumu un veselīgu izskatu.

Matu spīdumu dod kokosriekstu eļļa un olīveļļa, tādēļ ieteicams lietot tādu matu eļļu, kuru sastāvā ir šīs augu eļļas.

Vai matu eļļas palīdz un kāpēc jālieto matu eļļas?

Galvenās matu eļļas lietošanas (matu eļļošanas) priekšrocības - kā tās palīdz:

1. Apgādā ar barības vielām un vitamīniem galvas ādu un matu folikulus.

2. Stiprina matu folikulus, veicina matu augšanu.

3. Samazina matu spurošanos, sausumu, trauslumu, lūšanu.

4. Baro matu saknes un saglabā matus mīkstus, mitrinātus, spīdīgus.

5. Satur ēteriskās eļļas, kas paredzētas konkrētiem nolūkiem - stimulē augšanu, novērš galvas ādas problēmas.

6. Novērš blaugznas.

7. Novērš priekšlaicīgu matu nosirmošanu.

9. Samazina utu risku.

10. Samazina matu izkrišanu.

Kā jau iepriekš tika minēts, matu eļļa nodrošina sausai galvas ādai nepieciešamo mitrināšanu un pabarošanu, kas rodas dēļ intensīvas matu kopšanas ar konvencionāliem kosmētikas produktiem un no citām procedūrām, kam tiek pakļauti mati un galvas āda (piemēram, stingras frizūras, matu ieveidošanas līdzekļi - gēli, želejas, fēnošana u.c.).

efektīvi līdzekļi matu augšanai un pret matu izkrišau

Foto: MARUSHA Matu eļļas klīniskie pētījumi un to rezultāti pēc 3 mēnešu lietošanas, ieklājot to 2 reizes nedēļā

Kā lietot matu eļļu

Iepazīsties ar mūsu YouTube Video: Kā lietot MARUSHA Rozmarīna Matu eļļu.

Galvas ādas un matu masāža palīdz uzlabot asinsriti, tādējādi veicinot matu augšanu. Matu eļļošanai ir dažādas metodes. Svarīgi ir to iemasēt galvas ādā, lai iegūtu vajadzīgo efektu.

Kā lietot matu eļļas:

- Uzklājiet eļļu uz galvas ādas un iemasējiet ar pirkstu galiem/ķemmi ar apļveida kustībām.

- Uz plaukstām palikušo eļļu uzklājiet matos līdz matu galiem.

- Atstājiet eļļu vismaz uz 1 stundu.

- Izmazgājiet matus ar dabīgu šampūnu un kondicionieri.

Cik bieži lietot matu eļļu

Pastāv dažādi viedokļi. Tradicionāli to iesaka lietot vismaz 1-2 reizes nedēļā pirms matu mazgāšanas un paturēt vismaz 1 stundu. Tādā veidā mati uzsūks eļļās esošās uzturvielas.

Taču to ieteicams pavisam nelielā daudzumā lietot arī ikdienā, pie matu ieveidošanas, lai tie nespurotos un nebūtu sausi, kā arī ieteicams to pa 1 pilītei iesmērēt problemātiskajās galvas ādas zonās, kur ir retināti mati.

Rezumējot - lai sasniegtu optimālus rezultātus, ietecams matu eļļu lietot 2 reizes nedēļā.

 

Ieteikumi, kā pareizi kopt matus un lietot matu eļļu

1. Neķemmē intensīvi matus uzreiz pēc matu eļļas ieklāšanas, jo mati ir neaizsargāti pret lūšanu un viegli traumējami. Ja intensīvi ķemmēsi, mati lūzīs.

2. Nemazgā matus tūlīt pēc eļļas ieklāšanas, paturi eļļu matos ilgāk. Ļauj eļļai iedarboties vismaz vienu stundu. Tas ļauj eļļai iekļūt dziļāk matu folikulos un pabarot gan matus, gan galvas ādu.

3. Nelieto eļļu pārmērīgi daudz. Pārāk daudz eļļas aizsprostos poras un būs grūtāk to izmazgāt. 

4. Pēc matu eļļas lietošanas nesasien uzreiz matus. Sasienot matus, jūsu mati var lūst.

5. Neietin matus dvielī. Dvieļi ir raupji un var veicināt matu lūšanu. Tā vietā izmanto siltu vienkāršu kokvilnas drānu.

6. Nemasē pārāk enerģiski. Pārāk ātri vai enerģiski masējot galvas ādu, var izplēst un salauzt matus. Masē galvas ādu viegli ar apļveida kustībām.

7. Nelieto pārāk daudz šampūna. Daudzi mēdz pārmērīgi lietot šampūnu, cenšoties atbrīvoties no liekās eļļas. Lietojot pārāk daudz šampūna, tiek nomazgāta dabiskā eļļa un tas nodara vairāk ļaunuma nekā labuma, proti, mati kļūst sausi un ir pakļauti lūšanai.

Matu eļļas - ādai un matiem draudzīgs, dabīgs līdzeklis ikdienā

Matu eļļa mūsdienās ir populārs matu kopšanas līdzeklis – tā ir ne tikai ikdienas rituāla sastāvdaļa, bet arī efektīvs veids kā nodrošināt veselīgu, pabarotu galvas ādu un matus mājas apstākļos.

Inovācijas matu kopšanas līdzekļos

Pieaugot interesei un vēlmei pašiem rūpēties par matiem, ražotāji saviem pircējiem piedāvā advancētākas matu eļļas. Apvienojot augstvērtīgas augu BIO eļļas un ekstraktus, pircējam tiek piedāvāti dažādi, daudzfunkcionāli matu eļļu sastāvi un maisījumi, piemēram, galvas ādas veselības saglabāšanai, matu augšanai un matu spīdumam, tādējādi apmierinot pieaugošo pieprasījumu pēc dažādiem risinājumiem.

Piemēram, daudzfunkcionāla ir iepriekš minētā MARUSHA Rozmarīna un Nīma matu eļļa veselai, mitrinātai galvas ādai un matu augšanai ar pierādītu efektivitāti in vivo pētījumos. Pētījumu rezultāti ir apkopoti zemāk.

Marusha profesionāla matu eļļa pret matu izkrišanu

 

Ik pa laikam ieteicams pabarot matus ar eļļu, lai tie būtu veseli, biezi un spīdīgi. Regulāra matu eļļošana var novērst galvas ādas problēmas un matu bojājumus, ko izraisa vides piesārņojums un tradicionālajos šampūnos esošās mazgājošās vielas.

Regulāra matu eļļas lietošana palīdzēs nodrošināt matu un galvas ādas mitrumu un spīdumu. Pirms eļļas ir svarīgi izprast savu matu vajadzības un atbilstoši tām izvēlēties piemērotu eļļu. Tā sniegsi saviem matiem maksimālu labumu.

YouTube Video:  Kā lietot Marusha Rozmarīna Matu eļļu un kādu efektu tā sniedz.

Atpakaļ uz bloga rakstiem

Atstājiet savu komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka komentāri ir jāapstiprina pirms to publicēšanas.